00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

23. mart, 2019.

Održana sjednica partnerske grupe Revizije strategije opštine Mrkonjić Grad

Metodologija izrade Revizije stretegije opštine Mrkonjić Grad za period 2019-2024. godina podrazumijeva participativnost i integrisanost svih grupa koje učestvuju u izradi ovog dokumenta, odnosno razvojnog tima, sektorskih i fokus grupa. Ovakvim, planskim planiranjem, određuju se prioriteti, a različite aktivnosti se kanališu na različite sektore.

 

 

Strateški fokusi su privlačenje novih investicija i podsticanje podstojećih koje će biti u funkciji stvaranja održivih radnih mjesta u industriji, poljoprivredi i turizu, zatim jačanje ekonomske i socijalne dimenzije kvaliteta života građana, zaštita prirodnog i kulturno-istorijskog nasljeđa opštine, te unaprjeđenje komunalne infrastrukture, sa akcentom na zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

 

Na današnjoj sjednici prikazani su projekti koji su pristigli do sada, a koji bi trebali biti uvršteni u Reviziju strategije. Ukupan broj projekata je 50, od kojih je 9 iz ekonomskog sektora, iz društvenog sektora 19, a iz sektora zaštite životne sredine 22 projekta.

Tomislav Todorović, vršilac dužnosti načelnika odjeljenja za privredu i finansije, rekao je da je partnerska grupa prihvatila ono što se do sada radilo na Reviziji strategije. „Rasprava je bila korisna, došlo je do novih projektnih ideja. Sljedeći koraci jesu ažuriranje i objedinjavanje projekata, te da pripremimo dokument koji će ići na javnu raspravu i na sjednicu Skupštine opštine na konačno usvajanje“, istakao je Todorović.

 

Podeli: