00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

23. март, 2019.

Одржана сједница партнерске групе Ревизије стратегије општине Мркоњић Град

Методологија израде Ревизије стретегије општине Мркоњић Град за период 2019-2024. година подразумијева партиципативност и интегрисаност свих група које учествују у изради овог документа, односно развојног тима, секторских и фокус група. Оваквим, планским планирањем, одређују се приоритети, а различите активности се каналишу на различите секторе.

 

 

Стратешки фокуси су привлачење нових инвестиција и подстицање подстојећих које ће бити у функцији стварања одрживих радних мјеста у индустрији, пољопривреди и туризу, затим јачање економске и социјалне димензије квалитета живота грађана, заштита природног и културно-историјског насљеђа општине, те унапрјеђење комуналне инфраструктуре, са акцентом на заштиту животне средине и енергетску ефикасност.

 

На данашњој сједници приказани су пројекти који су пристигли до сада, а који би требали бити уврштени у Ревизију стратегије. Укупан број пројеката је 50, од којих је 9 из економског сектора, из друштвеног сектора 19, а из сектора заштите животне средине 22 пројекта.

Томислав Тодоровић, вршилац дужности начелника одјељења за привреду и финансије, рекао је да је партнерска група прихватила оно што се до сада радило на Ревизији стратегије. „Расправа је била корисна, дошло је до нових пројектних идеја. Сљедећи кораци јесу ажурирање и обједињавање пројеката, те да припремимо документ који ће ићи на јавну расправу и на сједницу Скупштине општине на коначно усвајање“, истакао је Тодоровић.

 

Подели: