00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

16. novembar, 2016.

Opština Mrkonjić Grad potpisala Memorandum o saradnji sa OKC-om

Omladinski komunikativni centar Banjaluka organizovao je na Jahorini konferenciju „Upalimo svjetla za mlade“, u okviru koje je Opština Mrkonjić Grad sa još 12 opština iz Republike Srpske potpisala sa Omladinskim komunikativnim centrom Memorandum o saradnji u cilju unapređeivanja uslova za učešće nevladinih organizacija u procesu razvoja lokalne demokratije i jačanju međusobne saradnje, kao i implementacije programa i projekata korisnih za građane.

Na Konferenciji su predstavljeni  i rezultati trogodišnjeg rada OKC-a na projektu „Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u BiH“.

Realizacijom ovog projekta usvojena je Omladinska politika RS, u pripremi je 13 lokalnih omladinskih politika u RS, u procesu je usvajanja Strategija prema mladima FBIH, osnovano Vijeće mladih FBiH, ojačan Omladinski savjet Republike Srpske i još mnogo toga.

Projekat "Jačanje struktura struktura za osnaživanje i participaciju mladih u BiH"  realizovan je u partnerstvu sa Institutom za razvoj mladih KULT, uz podršku Evropske unije kroz EIDHR program, Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te Federalnog Ministarstva kulture i sporta.

Opština Mrkonjić Grad zajedno sa Omladinskim komunikativnim centrom trenutno radi na izradi lokalne omladinske politike koja će biti usvojena na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad.

Podeli: