00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

16. новембар, 2016.

Општина Мркоњић Град потписала Меморандум о сарадњи са ОКЦ-ом

Омладински комуникативни центар Бањалука организовао је на Јахорини конференцију „Упалимо свјетла за младе“, у оквиру које је Општина Мркоњић Град са још 12 општина из Републике Српске потписала са Омладинским комуникативним центром Меморандум о сарадњи у циљу унапређеивања услова за учешће невладиних организација у процесу развоја локалне демократије и јачању међусобне сарадње, као и имплементације програма и пројеката корисних за грађане.

На Конференцији су представљени  и резултати трогодишњег рада ОКЦ-а на пројекту „Јачање структура за оснаживање и партиципацију младих у БиХ“.

Реализацијом овог пројекта усвојена је Омладинска политика РС, у припреми је 13 локалних омладинских политика у РС, у процесу је усвајања Стратегија према младима ФБИХ, основано Вијеће младих ФБиХ, ојачан Омладински савјет Републике Српске и још много тога.

Пројекат "Јачање структура структура за оснаживање и партиципацију младих у БиХ"  реализован је у партнерству са Институтом за развој младих КУЛТ, уз подршку Европске уније кроз ЕИДХР програм, Министарства породице, омладине и спорта у Влади РС, те Федералног Министарства културе и спорта.

Општина Мркоњић Град заједно са Омладинским комуникативним центром тренутно ради на изради локалне омладинске политике која ће бити усвојена на некој од наредних сједница Скупштине општине Мркоњић Град.

Подели: