00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

08. novembar, 2016.

Uručena uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima - Divna Aničić i zvanično ponovo načelnik opštine Mrkonjić Grad

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu uručila uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima čiji je izbor potvrđen.

Ovom prilikom uvjerenje je uručeno i Divni Aničić, koja je po treći put izabrana je za načelnika opštine Mrkonjić Grad.

Prvi put izabrana je na prijevremenim izborima u maju 2011. godine i drugi put na redovnim Lokalnim izborima 2012. godine.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić na ceremoniji je rekao da načelnici dobijanjem uvjerenja mogu da stupe na dužnost.

"Imali smo priliku da novizabranim načelnicima čestitamo i uručimo im uvjerenja s kojima oni mogu odmah preuzeti dužnost u svojim opštinama", rekao je Šantić na ceremoniji, na kojoj je dodjeljeno 140 potvrđenih uvjerenja za gradonačelnike i načelnike u BiH.

Na ceremoniji u Sarajevu predstavnicima opštinskih skupština uručena su i uvjerenja za novoizabrane odbornike.

CIKBiH potvrdio je rezultate lokalnih izbora za: 73 opštinska vijeća, 57 skupština opština, 130 načelnika, četiri gradska vijeća, šest skupština gradova, 10 gradonačelnika i Skupštinu Brčko Distrikta BiH.

Podeli: