00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. novembar, 2016.

Emilija Boškić u šouu ''Pinkove zvjezdice''

Četrnaestogodišnja Emilija Boškić ovogodišnji je predstavnik Mrkonjić Grada u šouu 'Pinkove zvjezdice'. Ona je svojim učešćem oduševila petočlani žiri, kao i broju publiku pored malih ekrana.

Emilija je članica hora ''Mali Princ'', Gradskog pozorišta i KUD "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu, a takođe je i član modne agencije ABC MODELS iz Tuzle. Godine 2012. na Đurđevdanskom festivalu osvojila je prvo mjesto za interpretaciju i nagradu za ukupan umjetnički dojam. Iste godine učestvovala je i na festivalu ,, Šareni vokali” u Somboru, gdje osvaja prvu nagradu stručnog žirija. Na festivalu "Čarolija" u Beogradu  2013. godine pjevajući pjesmu autora Borisa Novkovića, osvaja prvu nagradu stručnog žirija. Iste godine u Prilepu osvaja treće mjesto na festivalu ,,Zvezdicki”, a nakon toga i drugu nagradu stručnog žirija u Strugi na festivalu "Jezerski biseri".

Na festivalu,,Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu osvaja prvo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji, te odlazi u Kikindu na festival gdje se predstavila pjesmom ,,Ta se pjesma ljubav zove” i dobija nagradu za najbolji tekst. Ponovo učestvuje na festivalu“ Šareni vokali” i osvaja treće mjesto, “Fens “ festivalu u Kopru  gdje osvaja Grand Pri festivala i festivalu “ Dječiji šlager” u Sarajevu gdje se kući vraća sa osvojenom prvom nagradom. Takođe, učestvuje na festivalu "Čarobna frula" u Zagrebu i osvaja prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Emijlija je 2016. godine učestvovala na festivalu u Sanremu "SANREMO JUNIOR" u kategoriji horova, i sa matičnim horom ''Mali princ'' se plasirala u finale ovog festivala, među pet najboljih horova. U julu je sa grupom solista učestovala  na festivalu "BALKAN FOLK FEST" Varna Golden Sands i sa grupom solista iz Mrkonjić Grada kući donosi najveće priznanje ovog festivala BEST OF DE BEST. Takođe je i učesnica mnogih humanitarnih koncerata u gradu i okruženju.

Bez obzira na talenat koji krasi ovu mladu talentovanu djevojčicu njene karakteristike su upornost, rad i istrajnost u zadacima koje "Mali princ" postavlja pred nju. Emilija je jedna u nizu uspješne djece u "Malom princu" koja se izdvojila nizom svojih aktivnosti.

Muzika je njen hobi i ljubav koja pomaže da njene redovne obaveze ni jednog trena ne trpe. U prilog tome govori činjenica da je Emilija u školi "Ivan Goran Kovačić" u Mrkonjić Gradu odlična i savjesna učenica.

Emilijin nastup u ''Pinkovim zvjezdicama'' možete pogledati ovdje 

BRAVO EMILIJA!

Podeli: