00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

05. oktobar, 2016.

Povodom 1.oktobra Mežunarodnog dana starih i iznemoglih lica predstavnici Centra za socijalni posjetili su ustanovu socijalne zaštite Dom za stara lica „Agape“ u Podorugli kod Mrkonjić Grada.

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta mališani Dječijeg vrtića 'Milja Đukanović' posjetili su danas opštinsku upravu i sa načelnicom odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Tijanom Rađević Drljača razgovarali na temu dječijih prava.

Mališani su izveli recijtacije koje su pripremili zajedno sa vaspitačima, a koje govore o osnovnim pravima djece, kao što su pravo da život, igranje, pisanje.....

Potom je obilježavanje Nedjelje djeteta nastavljeno na Trgu kralja Petra I Karađorđevića uz program koji govori o dječijim pravima, a ovogodišnji moto Nedjelje djeteta je ''Porodica na prvom mjestu''. Organizovana je  i prodajna izložba humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće uručena porodici Đukelić u kojoj je troje mališana ostalo bez majke.

Direktorica vrtića Danijela Protić rekla je da vrtić Nedjelju djeteta obilježava kroz različite aktivnosti.

''Mi u našem vrtiću Dječiju nedjelju obilježavamo kroz rezne aktivnosti od upoznavanja djece o njihovim pravima, učenjem prava, crtanjem, zatim kroz razne radionice i posjete. Sutra  u vrtiću su otvorena vrata i roditelji imaju mogućnost da dođu i da zajedno sa svojom djecom prave porodično stablo'', rekla je Protićeva i dodala da u petak tradicionalno Nedjelju djeteta završavaju sa  žurkom za mališane u prostorijama vrtića.

Rađević Drljača je istakla da opština Mrkonjić  Grad u budžetu ima namjenska sredstva u iznosu od 75.000 KM kao podrška porodici i istakla da sve  institucije treba da posvete više pažnje podrodici i djeci

Podeli: