00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

15. septembar, 2016.

Načelnica Divna Aničić posjetila Dječiji vrtić gdje je adaptiran prostor za novu jasličku grupu

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić posjetila je danas Dječiji vrtić "Milja Đukanović" u Mrkonjić Gradu gdje je predstavljen novi prostor za rad sa još jednom jasličkom grupom, za šta su opština i vrtić izdvojili 20.000 KM.

Direktorica vrtića Danijela Protić istakla je da su zahvaljujući opštini adaptirali prostor za jaslički uzrast za još jednu grupu.

''Pored  postojeće dvije jasličke grupe,  adaptirali  smo prostor i napravili jednu dobru cjelinu i sada u tom prostoru boravi 50 djece, što je i kapacitet jaslica. To je za nas veliki uspjeh i jako smo ponosni iz razloga što smo prije devet godina kada su otvorene jaslice, počeli rad sa grupom od 11 mališana , a sada ih imamo 50'', rekla je Protićeva.  Ona je dodala da su jako sretni što mogu djeci da pruže ovakve uslove i da borave u ovako lijepim i bezbjednim prostorima, kao i da budu sa kvalitetnim osobljem.

 ''Ove godine smo upisali 220 djece što je 23 djece više u odnosu na prethodnu godinu, a  u odnosu na posljenjih šest godina to je 70 odsto više, i to je dobar pokazatelj koliko  vrtić u našem gradu dobro funkcioniše'', istakla je Protićeva.

Načelnica Divna Aničić je rekla je da će otvaranjem novog prostora biti obezbijeđen boravak za još jednu jasličku grupu, te zaposleno dvoje ljudi.

''Ono što je dobro jeste da vrtić u našem gradu iz godine u godinu ima sve više djece i da je iz godine u godinu opremljeniji, funkcionalniji,  uređeniji i ljepši . Ove godine smo dobili još jednu jasličku grupu, a ja  se nadam da će sljedeće godine biti još više djece u ovom vrtiću pa ćemo ga ili proširivati ili praviti novi.'', istakla je Aničićeva.

U Dječijem vrtiću "Milja Đukanović"  trenutno boraviti 220 djece, od kojih 17 u područnom odjeljenju Podrašnica.

Mjesečni boravak košta 120 KM, a opština plaća vrtić za svako četvrto ili peto dijete u porodici.

Podeli: