00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. septembar, 2016.

Predsjednik SO Mrkonjić Grad Milenko Milekić u posjeti KP ''Park''

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić, posjetio je danas KP 'Park' gdje je sa direktorom Dušanom Jankovićem razgovarao o trenutnoj finanasijskoj situaciji u ovom preduzeću, kao i o najnovijoj tehničko-tehnološkoj opremi i procesima kojima je ovo društvo opremljeno.

Milekić je rekao da je ovo jedno od rijetkih komunalnih preduzeća u RS koje uspješno posluje.

''Ovo preduzeće dugi niz godina pozitivno posluje i jedno je od najuspješnijh u Republici Srpskoj. Stanjem materijalno-tehničkih sredstava smo zadovoljni, ali ćemo nastojati da pomognemo obnovu voznog parka, jer je ovaj postojeći malo zastario'', kazao je Milekić, dodajući da je preduzeće trenutno angažovano na izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture u gradu.

Janković je obraćajući se novinarima rekao  da preduzeće svake godine ulaže određena sredstva iz vlastitih izvora u razvijanje svoje tehnologije, odnosno za upotpunjavanje mehanizacije.

''Ove godine smo uložili negdje oko 130.000 KM u nabavku kamera za odštopavanje kanalizacije i presu perforator, a trenutno smo u fazi  nabavke jednog mini bagera koji će nam u mnogome olakšati posao'' rekao je Janković.

On je dodao da je preduzeće od 2005. godine do danas  uložilo 1.540.000 KM vlastitih sredstava u opremanje svog voznog parka i mahenizaciju.

''Trenutno raspolažemo sa 22 vozila, s tim da su određena vozila kao što su kamioni za odvoz smeća i za zimsko održavanje dosta stari i treba da se zamijene novim'', istakao je Janković.

KP ''Park'' trenutno zapošljava 61 radnika, od kojih je deset sezonskih radnika koji rade na održavanju seoskih puteva i čišćenju korita Crne rijeke i Vilenjaka.

Podeli: