00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

01. септембар, 2016.

Предсједник СО Мркоњић Град Миленко Милекић у посјети КП ''Парк''

Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Миленко Милекић, посјетио је данас КП 'Парк' гдје је са директором Душаном Јанковићем разговарао о тренутној финанасијској ситуацији у овом предузећу, као и о најновијој техничко-технолошкој опреми и процесима којима је ово друштво опремљено.

Милекић је рекао да је ово једно од ријетких комуналних предузећа у РС које успјешно послује.

''Ово предузеће дуги низ година позитивно послује и једно је од најуспјешнијх у Републици Српској. Стањем материјално-техничких средстава смо задовољни, али ћемо настојати да помогнемо обнову возног парка, јер је овај постојећи мало застарио'', казао је Милекић, додајући да је предузеће тренутно ангажовано на изградњи водоводне и канализационе инфраструктуре у граду.

Јанковић је обраћајући се новинарима рекао  да предузеће сваке године улаже одређена средства из властитих извора у развијање своје технологије, односно за употпуњавање механизације.

''Ове године смо уложили негдје око 130.000 КМ у набавку камера за одштопавање канализације и пресу перфоратор, а тренутно смо у фази  набавке једног мини багера који ће нам у многоме олакшати посао'' рекао је Јанковић.

Он је додао да је предузеће од 2005. године до данас  уложило 1.540.000 КМ властитих средстава у опремање свог возног парка и махенизацију.

''Тренутно располажемо са 22 возила, с тим да су одређена возила као што су камиони за одвоз смећа и за зимско одржавање доста стари и треба да се замијене новим'', истакао је Јанковић.

КП ''Парк'' тренутно запошљава 61 радника, од којих је десет сезонских радника који раде на одржавању сеоских путева и чишћењу корита Црне ријеке и Вилењака.

Подели: