00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Javna ustanova Kulturno-sportski centar

  Direktor: Boro Boškić

Centar kulturnog i društvenog života grada, koji je znatno oštećen u proteklom ratu. Faze njegove obnove počele su prije 10 godina.

U tom periodu obnove, uređene su prostorije Agencije za privredni razvoj,biblioteke, čitaonice i jedan dio prostora za NVO sektor.  Danas će ovaj objekat služiti svim  građanima prvenstveno omladini, ljudima koji se bave kulturom, obrazovanjem, privredom i biznisom.

Kulturni centar je prvenstveno nosilac svih kulturnih aktivnosti i mjesto koje pruža sve usluge iz oblasti kulture, kao npr: organizacijom pozorišnih i kino predstava, koncerata, javnih predavanja, seminara, kurseva, izložbi različitog sadržaja, književnih večeri, promocija knjiga....

Sa Kulturnim centrom sarađuje Kulturno umjetničko društvo ''Petar I Karađorđević  Mrkonjić'' koji postoji od 1992 godine,  a osnova rada mu je folklor i njegovanje tradicije. Zatim, Klub umjetničkih duša –Udruženje koje se bavi promocijom i razvojem kulture i kulturnih sadržaja i raznim manifestacijama na koje se odnosi njihov rad a to su: promocije knjiga, izložbe pjesničke večeri , Odbor za kulturu opštine, Osnovne i srednje škole, NVO, .....

GALERIJA

Prostor koji obuhvata oko 160 kvadratnih metara.

Galerijski prostor je raznovsnog kulturnog i umjetničkog sadržaja, prvenstveno namijenjen  za izlaganje umjetničkih radova, izložbi, fotografija, likovnih kolonija.......

Na spratu  iznad galerijskog prostora nalazi se ETNO  MUZEJ sa stalnom postavom postamenata i predmeta  kulturno –istorijske osobenosti mrkonjićkog kraja.

SPOMEN SOBA –

Prostor koji obuhvata 70 kvadratnih metara.   Jedan vid muzejskog sadržaja je i SPOMEN SOBA.

Spomen soba je  pomen poginulim borcima sa područja opštine Mrkonjić Grad koji su  svoje živote dali u odbrambeno –otadžbinskom ratu u periodu od 1991-1995 godine. 

Na mermernoj ploči u spomen sobi su ispisana 262 poginula borca i 20 boraca koji se vode kao nestali.

U spomen sobi se mogu vidjeti  predmeti poginulih srpskih boraca, lične stvari, dokumenti, fotografije,  vojne karte, knjige kao i eksponat srpskog vojnika sa uniformom iz tog perioda.

Sportska dvorana "ARENA KOMERCIJALNE BANKE"

Adresa:  Ulica Jovana Cvijića bb
                 70260 Mrkonjić Grad
                  Republika Srpska
                 Telefon: 050 214 355
                 e-mail: mgsport@yahoo.com

 

 

 

 

Postavite pitanje direktoru KSC Petar Kočić Mrkonjić Grad

 

 

Tel.

050 221 170

Fax:

050 221 171

Adresa:

Улица Светог Саве 1

Podeli: