00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

09. jul, 2019.

Potpisani ugovori za finansiranje projekata nevladinih organizacija

Ukupno je dodijeljeno 22.930,00 KM za finansiranje 20  projekata koji će biti realizovani na području opštine Mrkonjić Grad i koji su u skladu sa Strategijom razvoja opštine.

Načelnica opštine Divna Aničić kaže da je zadovljna aktivizmom nevladinih organizacija.

„Kao i svake godine nakon objavljenog javnog poziva, komisija za dodjelu sredstava je u skladu sa procedurama i pravilima izabrala 20 projekata. Ovde nije poenta u novcu, već je poenta u aktivizmu nevladinih organizacija i načinu na koji oni sprovode svoje projekte“ istakla je Aničićeva.

Saradnja između opštine Mrkonjić Grad i nevladinog sektora u proteklom periodu pokazala se kao izuzetno dobra i produktivna, jer je realizovano više značajnih porojekata za loklanu zajednicu.

„Mi smo danas u ovom predivnom ambijentu na Zelenkovcu kod našeg domaćina Bore Jankovića gdje se održava džez festival, iskoristili priliku da potpišemo 20 ugovora za nevladine organizacije i udruženja građana koja su uredno predala svoje projekte na javni poziv opštine Mrkonjić Grad. Nakon konačnih rezultata komisija je odabrala 20 projekata koji su finansirani u iznosu od 22.930,00 KM. Zahvaljujem se svima na upornosti i želji da se realiziju njihovi projekti“, rekla je Đurđica Šolak, samostalni stručni saradnik za mlade, nevladine organizacije i vjerske zajednice.

Spisak odobrenih projekata možete pogledati ovdje.

Podeli: