00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

11. avgust, 2019.

Predsjednica Republike Srpske prisustvovala proslavi krsne slave Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske – Svetog Pantelejmona

Proslavi je prisustvovao i Zoran Tegeltija poslanik u Narodnoj skupštini RS, kao i Milenko Milekić, predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad, te brojni drugi gosti.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je Vlada Srpske predvođena premijerom Radovanom Viškovićem opredijeljena da radi na poboljšanju statusa boračkih kategorija, penzionera, poljoprivrednih proizvođača i svih grupacija u društvu.

„To znači da moramo jačati ekonomsku osnovu. Uvijek ću biti podrška za zahtjeve koji dolaze od organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Njihovi zahtjevi su opravdani, ali ćemo voditi računa da se sve radi polako kako ne bi ugrozili ostale budžetske korisnike“, rekla je predsjednica Cvijanović na obilježavanju krsne slave Saveza ratnih vojnih invalida Srpske – Svetog Pantelejmona.

Predsjednica Republike je istakla da vjeruje u bolje sutra i da će zahtjevi nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata biti riješeni u institucijama Republike Srpske. Predsjednica Srpske je ocijenila da je do sada bila dobra saradnja institucija Srpske i Saveza ratnih vojnih invalida Srpske.

„Tradicionalno sa Savezom ratnih vojnih invalida obilježavam njihovu krsnu slavu, zajedno sumiramo postignute rezultate i uspostavljamo dnevni red za budućnost“, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da je Vlada Srpske sa organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata realizovala zacrtane ciljeve.

„Tokom godina smo povećali borački dodatak, osnovice za porodične i lične invalidnine, a posebno sam ponosna što smo sa Savezom uspjeli da riješimo problem vezan za ortopedska pomagala onako kako su oni i tražili. Značajno je što smo sproveli i projekte stambenog zbrinjavanja“, podsjetila je predsjednica Republike Srpske.

Podeli: