00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

27. maj, 2019.

Obuka načelnika i štabova civilne zaštite Mrkonjić Grada, Maglaja i Livna

Cilj projekta je jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od katastrofa u partnerskim jedinicama lokalne samouprave, s posebnim fokusom na ranjive kategorije stanovništva.

Ključne aktivnosti koje će biti sprovedene odnose se na institucionalizaciju softvera Sistem za analizu rizika od katastrofa za procjenu rizika na lokalnom nivou, ažuriranje planova za procjenu rizika na lokalnom nivou, ažuriranje Planova za zaštitu i spašavanje, izradu priručnika za reagovanje u katastrofama i obuke za upravljanje katastrofama za načelnike opština i štabove civilne zaštite.

Pored predstavnika pomenute tri opštine, obuci su prisustvovali predstavnici Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Češke ambasade, Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske i Federalne uprave civilne zaštite.

Obuka je organizovana u okviru projekta “Jačanje otpornosti na katastrofe u opštinama  Mrkonjić Grad,  Maglaj i Livno,koji finansira Republika Češka, a realizuje UNDP u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave.

Projekat će biti završen praktičnom vježbom u Mrkonjić Gradu, narednog mjeseca.

Podeli: