00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

29. decembar, 2016.

Počela naplata parkinga putem SMS-a

U Mrkonjić Gradu počela je naplata parkinga putem SMS-poruka, čime je građanima olakšana način plaćanja parkinga. Načelnia opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić je rekla da su stvoreni svi uslovi da se i u Mrkonjić Gradu uvedeme sistem naplate parginga putem SMS poruke.

''Ovaj način naplate će korisnicima olakšati način plaćanja, produženja vremena trajanja i dr. Mi smo povećali naplatu za još 50 mjesta  i trenutno raspolažemo sa oko 220 parking mjesta u gradu. Potrudili smo se da pokrijemo sva mjesta u gradu koja su javne površine i u vlasništvu su opštine Mrkonjić Grad'', rekla je Aničićeva.

Ona je pozvala građane da pročitaju obavještenja, posebno na novim parkinzima koja se nisu do sada naplaćivala , s tim da će nekih mjesec dana upozoravati građane da je krenula naplata i na ovim mjestima.

''Pozivam građane da se informišu koja su to nova mjesta za naplatu i koji je broj putem kojeg mogu vršiti naplatu putem SMS-a, istakla je Aničićeva.

Draško Lukač kaže da je ovo je veliko olakšanje za građane.

 ''Imao sam mogućnost već da koristim  obaj vid naplate  i jako mi je drago što je i građanima Mrkonjić Grada stvorena mogućnost da koriste ovu uslugu. Ovaj servis omogućava da se vozači prilikom isteka parkinga  obavještavaju  10 minuta ranije porukom da mogu da produže svoj parking. Takođe ne moraju ni da razmišljaju ni o sitnosm novcu'', rekao je Lukač.

Opština Mrkonjić Grad trenutno raspolaže sa 220 parking mjesta, ovo je olakšanje korisnicima same naplate.

Građani parking mogu platiti za jedan sat i pet minuta parkiranja, tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila i to bez crtica, poslati na broj 083 50 05, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.  Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobija poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da ga, ukoliko želi, može produžiti slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila.

Cijena parkiranja je 0,50KM za 1,05h (jedan sat i pet minuta) s tim da se, svaka poslana inicijalna poruka naplaćuje u zavisnosti od tarifnog sistema mobilnog operatera. Za početak, opština Mrkonjić Grad je potpisala ugovor sa M:telom, a u narednom periodu će biti potpisan ugovor i sa ostala dva operatera u BiH (Eronet i BHT).

Podeli: