00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

11. novembar, 2016.

Mrkonjić ima svoju zvjezdicu

Koliko je talentovanih ljudi u našem okruženju često nismo ni svjesni sve dok oni ne dobiju priliku da zasijaju. Takva je i četrnaestogodišnja djevojčica Emilija Boškić iz Mrkonjić Grada, koja je već u prvom krugu oduševila žiri muzičkog takmičenja 'Pinkove zvezdice'.

 U drugom krugu, odnosno u emisiji koja je emitovana u petak veče, ova simpatična Mrkonjićanka, učenica 9. razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", izvodila je numeru "Nije nam se dalo" Maje Marković i sa svih pet glasova žirija prošla dalje. U razgovoru za "Nezavisne" Boškićeva govori da je do njenog učešća u "Pinkovim zvezdicama" došlo tako što su je neki od organizatora ovog šoua primijetili na jednom koncertu u Mrkonjić Gradu, te su je pozvali da se prijavi na audiciju. "Kada su mi rekli da ću učestvovati u šouu odlučila sam da radim s Majom Manojlović-Dobrijević, vokalnim trenerom iz Banjaluke.

Zasad sam zadovoljna kako protiče takmičenje, jer imam priliku da vidim kako je nastupati na velikoj sceni, da upoznam neke nove drugare i da dobijem korisne savjete od članova žirija", rekla je Boškićeva. Priča da zajedno sa drugim učesnicima takmičenja uvijek naprave atmosferu u kojoj uživaju i bude im zanimljivo čak i dok čekaju svoj red za pjevanje. Iskreno priznaje da nije promijenila svoj odnos prema drugarima u školi, a samim tim su i oni isti prema njoj.

Dodaje da im je drago što se neko iz njihovog grada pojavio u tom šouu. Nada se da će svoj grad predstaviti u što ljepšem i boljem svjetlu, a kao najveću podršku u svemu ovom istakla je svoju majku. Čovjek koji joj pruža punu podršku, pored građana Mrkonjića i načelnice Divne Aničić, je direktor Hidroelektrana na Vrbasu Nedo Kesić, a tu su i nastavnici i direktor škole. Takmičenje shvata kao jedno veliko iskustvo, koje joj nakon svake tri minute, koliko traje pjesma, otvara neka nova vrata. Ove zadnje tri, drugog kruga, su joj donijele saradnju s kreatorkama brenda "Vanya May", koje smišljaju stajling za njen naredni krug.

Ipak, da bi njen glas zasijao u punom sjaju brine se Manojlović-Dobrijevićeva, koja je rekla da je Emilija, prije svega, jedna veoma vaspitana i skromna djevojčica, te da joj je jako prijatno raditi s njom. "Ona je više baladni tip i od nje želim da izvučem maksimum da bi ona ne samo u pjevačkom smislu zablistala na sceni, već i kao interpretator i glumica, jer kada se pojavite na takvoj sceni morate biti sve to", navela je ona. Boškićeva je bila učesnica mnogobrojnih festivala u zemlji i regionu i svaki put se vraćala s nagradom svom gradu. Pored tog je i članica modne agencije "ABC models" iz Tuzle i Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad. Šou "Pinkove zvezdice" je još jedna prilika koja joj se ukazala da pokaže svoje umijeće i da nauči nešto novo.


Izvor: NEZAVISNE NOVINE, 11.11.201

Podeli: