00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

29. septembar, 2016.

Đaci se družili sa književnikom Đurom Stipanovićem

U Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu danas su se đaci četvrtog, petog i osmog razreda družili sa srpskim književnikom Đurom Stipanovićem. Učenici su čitali njegove stihove posvećene djeci i pitali ga ono što ih je zanimalo o njegovom književnom stvaralaštvu.

Direktor škole Vesna Sladojević rekla je da su pozvali Stipanovića da bi djecu upoznali o književnom radu i opusu ovog mrkonjićkog pjesnika.

"Njegove pjesme su zastupljene u antologijama, dobitnik je brojnih nagrada, tako da nam je čast što smo ga ugostili i što su ga djeca upoznala i imala priliku da sa njim razgovaraju", navela je Sladojevićeva i dodala da su djeca oduševljena susretom sa pjesnikom.

Stipanović je biblioteci ove škole poklonio pedesetak svojih zbirki pjesama.

Đuro Stipanović rođen je u Podbrdu kod Mrkonjić Grada. Napisao je oko 25.000 pjesama i objavio 80 knjiga poezije i proze, uglavnom književnosti za djecu.

Njegove pjesme zastupljenje su u antologijama poezije u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, a dobitnik je književne nagrade "Stanko Rakita" za knjigu "Ko će da nas sad povede za ručice, naš djede", a nagradu mu je dodijelilo Udruženje književnika Srpske za najbolju knjigu za djecu u 2008. godini.

Podeli: