00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

28. septembar, 2016.

U toku radovi na rekonstrukciji enterijera Doma zdravlja

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić sa saradnicima posjetio je danas Dom zdravlja ''Dr Jovan Rašković'' i razgovarao sa direktorom doktorom Radivojem Erakom. Riječ je od jednoj od rijetkih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoja koja dugi niz godina posuje pozitivno.

Milekić je četitao direktoru na pozitivnom poslovanju i istakao  da opština Mrkonjić Grad redovno pomaže ovu  zdravstvenu ustanovu.

''Mi svake godine izdvajamo iz budžeta 50.000 KM za njihovo redovno poslovanje, a pored toga učestvujemo i  u raznim projektima kao što su izgradnja objekata porodične medicine i rekonstrukcija doma zdravlja. Zajedno smo sproveli i projekat energetske efikasnosti gdje smo zamijenili krov, stolariju i stavili novu fasadu i prešli na novi sistem grijanja'', rekao je Milekić  i dodao da će nastaviti i dalje pomagati ovu zdravstvenu ustanovu.

Doktor Erak se zahvalio na podršci koju ima od opštine i istakao da su u toku radovi na rekonstrukciju enterijera doma zdravlja.

''Sad mijenjamo unutrašnju stolariju, keramiku , a  u toku je i krečenje cijelog doma zdravlja. Do sada smo  završili radove u labaratoriji, prostor rendgena i krenuli dalje prema prostoru hitne službe, kazao je Erak.

Procijenjena vrijednost radova na uređenju enterijera je oko 80.000 KM, a sredstava  su obezbijedili opština Mrkonjić Grad, negdje oko 60 odsto i Dom zdravlja vlastitim sredstvima.

Podeli: