00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. septembar, 2016.

Održana konferencija za medije o rezultatima referenduma o Danu Republike Srpske - Referendum uspješan

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, odbornik PDP-a u Skupštini opštine Mrkonjić Grad Željko Đukanović i odbornik Socijalističke partije Ostoja Dulić održali su večeras konferenciju za medije o rezultatima referenduma o Danu Republike Srpske.

Aničićeva je  rekla je da je referendum o Danu Republike Srpske u ovoj opštini završen uspješno jer je na glasanje izašlo 11.022 glasača ili 60,77 odsto.

"Ovo su podaci bez glasova koje su prikupili mobilni timovi. Stanovništvo Mrkonjića je pokazalo da voli Republiku Srpsku, i svi mi koji smo napuštali svoje domove svjesni smo šta to sve znači", istakla je Aničićeva.

Ona je naglasila da u Mrkonjić Gradu svi zajedno slave pobjedu jer je referendum iznad politike.

"Pozvali smo sve političke partije, odbornike, načelnike odjeljenja, zakonodavnu vlast i dio izvršne vlasti da zajedno proslavimo, jer smatramo da je ovo iznad politike i da pokažemo zajedništvo u ovim presudnim trenucima za Republiku Srpsku", rekla je Aničićeva.

Odbornik PDP-a u Skupštini opštine Mrkonjić Grad Željko Đukanović rekao je da je najbitnije što su se građani odazvali u velikom broju na referendum i što je sve proteklo mirno.

"Bitno je da pokažemo da imamo svoje praznike i da ne treba da nam to osporavaju", naveo je Đukanović.                                            

I odbornik Socijalističke partije Ostoja Dulić rekao je da je referendum protekao ozbiljno onoliko koliko je bilo ozbiljno pitanje o kojem se izjašnjavalo, i izrazio nadu da će ovaj događaj imati efekte i poruke koje će se poštovati.

"Republika Srpska je entitet, a to je po definiciji biće, a slava je takođe dio bića i u tom smislu niko nema pravo duhovno da juriša na to biće. Svako ko računa na suživot na ovim prostorima mora to poštovati", naglasio je Dulić.

Građani Mrkonjić Grada kolonom automobila sa srpskim zastavama slavili su uspjeh referenduma, koji je protekao bez ijednog incidenta. 

Podeli: