00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

25. avgust, 2016.

Načelnica Divna Aničić donirala 82 kompleta udžbenika

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić uručila je danas udžbenike za 82 djece iz višečlanih porodica, u okviru unapređenja pronatalitetne politike. Udžbenike su dobili đaci od trećeg do devetog razreda, a za te namjene iz budžeta opštine izdvojeno je 11.000 KM.

 Aničićeva kaže da svake godine obezbjeđuju udžbenike za djecu iz višečlanih porodica, kako bi lakše spremmili djecu za novu školsku godinu.

"Osim ove, opština daje i druge donacije ovim porodicama, poput finansiranja prevoza za djecu, olakšica prilikom dodjele stipendija, jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete, zapošljavanje majki", istakla je Aničićeva.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece "MG radost" iz Mrkonjić Grada Miljka Antić zahvalila je opštini što na brojne načine pomaže ovim porodicama.

"Bitne su sistemske mjere u pomaganju višečlanim porodicama. Zahvaljujemo se opštini i nadamo se da će jednog dana biti dodijeljene i penzije majkama sa četvoro i više djece", rekla je Antićeva i dodala da u Mrkonjić Gradu živi 80 višečlanih porodica. 

Podeli: