00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

16. avgust, 2016.

Asfaltiranje ulice Miloša Obilića

U naselju Zborište u ulici Miloša Obilića u Mrkonjić Grad u toku je asfaltiranje tri kraka ukupne dužine 600 metara. Vrijednost radova je oko 65.000 KM koje finansira opština Mrkonjić Grad uz učešće građana.

Bojan Grabež, mještanin  kaže da u ovoj ulici živi 12 godina i da je put bio u veoma lošem stanju.

''Za nas je ovo veoma značajno jer je ranije bilo problema, zimi je bilo teško održavati ove puteve i njihovu prohodnost zbog makadama i neravnog terena, a ljeti je bila prašina '', rekao je Grabež.

Damir Sladojević  načelnik odjeljenja za izgradnju grada i upravljanje imovinom  kaže da opština Mrkonjić Grad  pored redovnog plana kapitalnih investicija, dodatno vrši  rekonstrukciju i asfaltiranja gradskih ulica.

''Osim u ulicama  u centru grada rješavamo putnu infrastrukturu i u  naseljima  koja su napravljena prije desetak godina. Ovdje je bilo dosta problema, blatnjave ulice , a posebno je bilo otežano održavanje ovih ulica u zimskom periodu'', kaže Sladojević.  

Slodojević je istakao  da se u ulici Miloša Obilića trenutno asfaltiraju dva kraka dužine oko 400 metara, te da će u narednih nekoliko dana da se asfaltira i treći kako bi se kompletiralo ovo naselje.

Prethodnih dana u Mrkonjić Gradu asfaltirane su ulice Jovana Rašković i Njegoševa, a slijedi asfaltiranje ulica Pavla Dževera,  Petra Kočića, Starine Novaka i Nikole Tesle u gradskom jezgru, te neke manje ulice u prigradskim naseljima Podorugla i Novo naselje.

Podeli: