00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

02. mart, 2017.

POČELA PRIPREMNA NASTAVA ZA BUDUĆE STUDENTE TEHNIČKIH FAKULTETA

U prostorijama Doma kulture u Mrkonjić Gradu, sinoć je počela pripremna nastva za polaganje prijemnih ispita za buduće studente tehničkih fakulteta. Nastavu organizuje JU KSC 'Petar Kočić' u saradnji sa profesorima sa banjalučkog Univerziteta po cijeni od 120,00KM.

Ovaj Projekat se realizuje po prvi put na prostoru naše Opštine i ima karakteristike regionalnog karaktera, jer  osim  učenika završnih razreda iz Mrkonjić Grada nastavu pohađaju i učenici iz Šipova.

Načelnica opštine Divna Aničić je istakla da je ovaj projekat podržala iz više razloga.

''Prije svega radi se o deficitarnim zanimanjima, a  postoje i  zahtjevi koji dolaze od strane privrednika, kojima je potreban kadar sa tehničkih fakulteta. Osim toga, pripremna nastava veoma pomaže studentima da lakše polože prijemne ispite, pa zauzmu čak i  mjesto na budžetu, te na taj način osmanjuju i troškove školovanje'', rekla je Aničićeva.

Ona je istakla da je cijena pripremne nastave dosta manja nego u okruženju, jer dio troškova ide na teret Opštine, te da se cijena formirala prije svega zbog ozbiljnosti koju budući studenti trebaju imati prema jednom ovakvom projektu.

 Organizatori projekta  smatraju da će se u prvoj polovini marta javiti još budućih studenta,  te su iskazali spremnost da organizuju još jednu grupu polaznika sa fondom od 30 časova po cijeni od 120,00 KM. 

Podeli: