00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

27. jul, 2016.

https://mrkonjic-grad.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&od=314

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić upriličila je u svom kabinetu svečani prijem za članove Gradskog hora 'Mali princ' koji su u prethodnom periodu učestvovali na brojnim festivalaima i osvojili vrijedne nagrade.

 Aničićeva je rekla da iza i jednih i drugih  mnogo godina rada i truda.

''Da bi smo došli ovdje gdje smo danas i prezentovali njihove rezultate  uloženo je mnogo godina rada i truda i jednih i drugih. Mi smo morali da stvorimo mnogo pretpostavki kao što je  obnova pozorišne sale,  da obezbijedimo sredstva u budžetu za razvoj kulture, a oni su morali da ulažu u sebe, da vježbaju i da se trude. Kad god smo mogli mi smo im pomagali oko njihovih manifestacija , putovanja i učešća na festivalima širom regiona od Italije, Hrvatske, Slovenije'', rekla je Aničićeva i čestitala  im na uspjesima koje su ostvarili.

Aničićeva je istakla da su oni stasali u jednog ozbiljnog nosioca kulture na području opštine Mrkonjić Grad.

''Pored toga što imaju dosta svojih samostalnih manifestacija, oni učestvuju  i na mnogo manifestacija koje organizuje opština Mrkonjić Grad i ja se nadam da će oni i dalje nizati ovakve uspjehe'', rekla je Aničićeva.

Milijana Malić vođa hora je rekla da su iza njih brojni festivali sa kojih nose vrijedne nagrade.

''Od maja mjeseca smo imali jednu veliku aktivnoist a to je festival u Italiji San Remo, zatim Đurđevdanski festival u Banjaluci, Mali Split u Splitu, Fens u Sloveniji i evo  upravo smo se vratili iz Bugarske  sa Balkan Folk Fest festivala i sa svih tih festivala nosimo značajna priznanja'' rekla je Malićeva.

Malićeva  je istakla su upravo stigli sa festivala u Bugarskoj - Balkan Folk Fest gdje su osvojili priznanje ''Najbolji od najboljih''.

''Već petu godinu učestvujemo na ovom festivalu  i ove godine od sto ansambala našli smo se među deset koji su ponijeli titulu najbolji od najboljih. Ove godine na festivalu smo predstavili naše soliste Milanu Iličić, Emiliju Boškić i Vesnu Malić'', kazala je Malićeva  i dodala da su sve njihove  festivalske aktivnosti, kao i aktivnosti mimo festivala podržane od strane lokalne zajednice bez čije podrške bi bio nezamisliv  rad u udruženju Mali princ.

Opština Mrkonjić Grad članove Malog princa nagradila je sa dva širokopojasna mikrofona kako bi im olakšala rad.


Članovi Gradskog hora ''Mali princ'' trenutno se spremaju za festival ''Raspjevane pahuljice'', koji se održava u Mrkonjić Gradu  od 25. do 27. avgusta i čiji organizator je hor ''Mali princ'

Podeli: