00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

06. jul, 2024.

ODRŽANA 18. KOSAČKA SMOTRA FOLKLORA

Večeras je održana 18. kosačka smotra folklora na kojoj je nastupilo osam kulturno-umjetničkih društava, a povodom tradicionalne manifestacije "Kosidba na Balkani - Memorijal Lazar Laketa".

Smotru folklora je otvorila načelnik Odjljenja za društvene djelatnosti opštine Mrkonjić Grad Dijana Eremija koja je istakla da je zadovoljstvo vidjeti toliko mladih ljudi okupljenih oko zajedničkog cilja, a to je igra, pjesma i druženje u duhu tradicije.

Na smotri su nastupila kulturno-umjetnička društva "Vrelo" iz Šipova, "Vez" iz Teslića, "Ribnik" iz Ribnika, "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić", "Petar Kočić" iz Mrkonjić Grada, "Janj" iz Strojica kod Šipova, Folklorni ansambl "Rača", Ansambl narodnih igara i pjesama "Nikola Kokošar" iz Šipova.

Kosačka smotra folklora održana je na Trgu srpske vojske, čiji organizator je KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić", a pokrovitelj opština.

Tradicionalna manifestacija "Kosidba na Balkani - Memorijal Lazar Laketa" biće održana sutra na Balkani kod Mrkonjić Grada.

Podeli: