00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

09. August, 2019.

Odigrana predstava Krivica - Večeras proglašenje pobjednika

Predstavu, koja je nastala po tekstu Nebojše Romčevića, igrali su Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

Rondovićeva je rekla da su adaptirali Romčevićev tekst i doveli ga do porodične drame.

"Predstava govori do koje mjere jedno dijete može biti sebično i ne želi da pusti majku da napravi svoj izbor", rekla je Rondovićeva.

Tatić je istakao da će se svi u predstavi na neki način prepoznati jer i mladi i stariji nekad griješe prema svojim roditeljima.

On je izrazio oduševljenje mrkonjićkom publikom.

"Imali smo odlične uslove za igru, publika je divno reagovala i nadam se da im se dopala predstava. Mrkonjić Grad je zanimljiv, interesantan sa prelijepom prirodom", rekao je Tatić.

Publika je u takmičarskom dijelu festivala "Dani pozorišta" gledala i predstave "Ko je ovde idiot" teatra "Jugoart"iz Beograda, "Malo blago" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke i predstavu "Porodične priče" Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd.

"Dani pozorišta", koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave "Klasni neprijatelj" mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Za večeras, posljednjeg festivalskog dana, predviđeno je proglašenje pobjednika.

U pratećem programu večeras će glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigrati predstavu "Priča koja luta svijetom", a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja izvešće predstavu "Nada".

Share: