00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

09. август, 2019.

Одиграна представа Кривица - Вечерас проглашење побједника

Представу, која је настала по тексту Небојше Ромчевића, играли су Анђелија Рондовић и Ђорђије Татић.

Рондовићева је рекла да су адаптирали Ромчевићев текст и довели га до породичне драме.

"Представа говори до које мјере једно дијете може бити себично и не жели да пусти мајку да направи свој избор", рекла је Рондовићева.

Татић је истакао да ће се сви у представи на неки начин препознати јер и млади и старији некад гријеше према својим родитељима.

Он је изразио одушевљење мркоњићком публиком.

"Имали смо одличне услове за игру, публика је дивно реаговала и надам се да им се допала представа. Мркоњић Град је занимљив, интересантан са прелијепом природом", рекао је Татић.

Публика је у такмичарском дијелу фестивала "Дани позоришта" гледала и представе "Ко је овде идиот" театра "Југоарт"из Београда, "Мало благо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке и представу "Породичне приче" Независне продукције Бањалука/Београд.

"Дани позоришта", који се у Мркоњић Граду одржавају 11. пут, почели су у недјељу, 4. августа, премијером представе "Класни непријатељ" мркоњићког Градског позоришта.

За вечерас, посљедњег фестивалског дана, предвиђено је проглашење побједника.

У пратећем програму вечерас ће глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграти представу "Прича која лута свијетом", а у част побједника Драмска група Медицинске школе из Добоја извешће представу "Нада".

Подели: