00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

27. May, 2019.

Drugi Pecka Outdoor Festival 1. i 2. juna

 Na  pres konferenciji  učestvovali su još  i  Boro Marić direktor „Pecka outdoor“ festivala,  Ana Lakić iz Turističke organizacije Republike Srpske, Miroslav Trivić i Milena Pavlović iz „Zepter Passporta“.

„Pecka Outdoor“ festival je društveno odgovorni i održivi turistički proizvod koji, popularizirajući prekrasnu Pecku, promoviše aktivan i zdrav život, biciklizam, pješačenje i prirodne ljepote, te osnažuje lokalnu ekonomiju i podstiče razvoj kompletne regije. Festival će posjetiocima pružiti izuzetnu priliku za istraživanje, druženje, zabavu i avanturu na otvorenom, kao i mogućnost da uživaju u jedinstvenoj ponudi sportskih i avanturističkih klubova iz okruženja. Ljubiteljima brdskog biciklizma festival će pružiti šansu da dva dana na biciklima istražuju pitoma ruralna područja vozeći se kroz različita sela na području opština Mrkonjić Grad i Šipovo dok će rafteri imati jedinstvenu priliku da se među prvima spuštaju netaknutim kanjonima rijeke Sane sve do Ribnika.

U sprezi sa sportskim i zabavnim aktivnostima koje festival nudi, cilj je pospješiti prodaju domaćih proizvoda i usluga te promociju svih učesnika i partnera, a aktivnostima namijenjenim i odraslima i djeci, stvoriti atmosferu jedinstvenog događaja u kojem uživa cijela porodica.

Organizatori podsjećaju da je prvi Pecka outdoor Festival, koji je održan u maju prošle godine, okupio više od hiljadu učesnika svih generacija i time premašio sva očekivanja. U nezaboravnom prirodnom ambijentu Pecke, sve aktivnosti izvedene su uspješno i ispraćene zadovoljstvom svih posjetilaca.

Share: