00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

28. September, 2016.

Počeo 8. Festival dječijeg dramskog stvaralaštva

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Milenko Milekić otvorio je danas 8. Festival dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske, simbolično predajući najmlađima ključeve grada.

''Naredna tri dana ključevi grada su u rukama djece i oni će da ga otključavaju i zaključavaju, a naš grad će biti u znaku glume, igre i pjesme'', rekao je Milekić i svim učesnicima poželio uspješan nastup.

Festival je počeo predstavama "Zbrka-ta bajka-ta" pozorišta Maske iz Kostajnice i predstavom "Ekskurzija" Dječijeg ansambla Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad.

Festival je takmičarskog karaktera, a selektor festivale je profesor srpskog jezika Dubravka Nikolić.

Kvalitet festivala ocjenjivaće žiri u sastavu: Jelena Trepetova Kostić sa Akademije umjetnosti u Banjaluci, prosvjetni savjetnik u Republičkom pedagoškom zavodu magistar Silva Dobraš i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Dragoslav Medojević.  Festival će trajati tri dana, a poslednjeg dana, u petak (  30.09.) biće proglašena najbolja predstva.

Na festivalu u takmičarskom dijelu će biti odigrane i predstave "U svijetu medvjeda i leptirova" Osnovna Škola "Petar Kočić" Prijedor, "Nevolje groznog Gaše" Dramski studio "Zvončica" Novi Grad, "Sa druge strane" DIS Banjaluka, te "Zaljubiška" Zvorničko dramsko pozorište.

Organizator festivala je mrkonjičko Gradsko pozorište, pokrovitelj je opština Mrkonjić Grad  i zlatni sponzor Rajfajzen banka. Festival su podržali i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Pedagoški savez RS. 

Share: