00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

28. септембар, 2016.

Почео 8. Фестивал дјечијег драмског стваралаштва

Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Миленко Милекић отворио је данас 8. Фестивал дјечијег драмског стваралаштва Републике Српске, симболично предајући најмлађима кључеве града.

''Наредна три дана кључеви града су у рукама дјеце и они ће да га откључавају и закључавају, а наш град ће бити у знаку глуме, игре и пјесме'', рекао је Милекић и свим учесницима пожелио успјешан наступ.

Фестивал је почео представама "Збрка-та бајка-та" позоришта Маске из Костајнице и представом "Екскурзија" Дјечијег ансамбла Градског позоришта Мркоњић Град.

Фестивал је такмичарског карактера, а селектор фестивале је професор српског језика Дубравка Николић.

Квалитет фестивала оцјењиваће жири у саставу: Јелена Трепетова Костић са Академије умјетности у Бањалуци, просвјетни савјетник у Републичком педагошком заводу магистар Силва Добраш и глумац Народног позоришта Републике Српске Драгослав Медојевић.  Фестивал ће трајати три дана, а последњег дана, у петак (  30.09.) биће проглашена најбоља предства.

На фестивалу у такмичарском дијелу ће бити одигране и представе "У свијету медвједа и лептирова" Основна Школа "Петар Кочић" Приједор, "Невоље грозног Гаше" Драмски студио "Звончица" Нови Град, "Са друге стране" ДИС Бањалука, те "Заљубишка" Зворничко драмско позориште.

Организатор фестивала је мркоњичко Градско позориште, покровитељ је општина Мркоњић Град  и златни спонзор Рајфајзен банка. Фестивал су подржали и Министарство просвјете и културе Републике Српске и Педагошки савез РС. 

Подели: