00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

07. March, 2017.

Opština Mrkonjić Grad i Garantni fond RS potpisali Protokol o saradnji

Danas je u Mrkonjić Gradu potpisan Protokol o saradnji između opštine Mrkonjić Grad i Garantnog fonda Republike Srpske, čime je napravljen veliki korak ka još boljem stanju privrede, poljoprivrede i sveukupnog ivesticionog ambijenta na područiju mrkonjićke opštine.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik opštine Divna Aničić, načelnik odjeljenja za privredu i finansije Tomislav Todorović, a ispred Garantnog fonda RS, direktor Radivoje Krčmar i izvršni direktor Nebojša Arutina sa svojim saradnikom.
Krčmar je naveo da je Garantni fond institucija koja  treba da obezbijedi podršku malih i srednjih preduzeća kada je u pitanju pristup finansijskim sredstvima kod banaka koje podržavaju firme iz oblasti industrije, poljoprivrede, ugostiteljstva i turizma. Fond postoji od 2011.godine i njegov budžet iznosi 30 miliona KM.

Načelnik odjeljenja za privredu i finansije Tomislav Todorović je rekao: „Ovo  je sjajna prilika da se unaprijede industrijski kapaciteti na području opštine kroz stimulaciju proizvodnje i stvaranja kvalitetnijih uslova za rad. Protkolom je predviđeno unaprjeđenje industrijske proizvodnje i njeno rekonstruisanje, zatim podrška malinarstvu, pčelarstvu, stočarstvu. Protokolom je obezbijeđena garancija preduzećima, tako da korisnici kredita putem naše Agencije za privredni razvoj, pored garancije koje Opština daje bankama,imaće i njihove garancije, tj.biće oslobođena svog obezbjeđenja garancija“

Share: