00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

07. март, 2017.

Општина Мркоњић Град и Гарантни фонд РС потписали Протокол о сарадњи

Данас је у Мркоњић Граду потписан Протокол о сарадњи између општине Мркоњић Град и Гарантног фонда Републике Српске, чиме је направљен велики корак ка још бољем стању привреде, пољопривреде и свеукупног ивестиционог амбијента на подручију мркоњићке општине.

Потписивању су присуствовали начелник општине Дивна Аничић, начелник одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић, а испред Гарантног фонда РС, директор Радивоје Крчмар и извршни директор Небојша Арутина са својим сарадником.
Крчмар је навео да је Гарантни фонд институција која  треба да обезбиједи подршку малих и средњих предузећа када је у питању приступ финансијским средствима код банака које подржавају фирме из области индустрије, пољопривреде, угоститељства и туризма. Фонд постоји од 2011.године и његов буџет износи 30 милиона КМ.

Начелник одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић је рекао: „Ово  је сјајна прилика да се унаприједе индустријски капацитети на подручју општине кроз стимулацију производње и стварања квалитетнијих услова за рад. Протколом је предвиђено унапрјеђење индустријске производње и њено реконструисање, затим подршка малинарству, пчеларству, сточарству. Протоколом је обезбијеђена гаранција предузећима, тако да корисници кредита путем наше Агенције за привредни развој, поред гаранције које Општина даје банкама,имаће и њихове гаранције, тј.биће ослобођена свог обезбјеђења гаранција“

Подели: