00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

29. mart, 2019.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača ''Muovac'' dobilo poljoprivrednu mehanizaciju

Udruženje poljoprivrednih proizvođača ''Muovac'' dobilo je poljoprivrednu mehanizaciju u vrijednosti od 103.100,40KM. Projekat je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, Opština Mrkonjić Grad i članovi udruženja.

 

Goran Todorović, direkor Agencije za privredni razvoj rekao je da će poljoprivrednicima sada biti mnogo lakše. ''Sa ovim traktorom stvoriće se uslovi da će poljoprivrednici moći lakše i brže spremiti potrebnu hranu''.

Željko Aleksić ima 10 muznih grla stoke i oko 200 priplodnih ovaca, te petoro jundi, a kako kaže, ova mehanizacija će im mnogo pomoći da proizvedu kvalitetnu hranu..

 „Ova mehanizacija će nam pomoći da dostignemo viši kvalitet hrane za stoku. Takođe, više nećemo zavisiti od vremenskih uslova kao što je to bilo ranije, a i manji broj ljudi će biti potreban da se obavi isti posao'', rekao je Aleksić. On se zahvalio u ime Udruženja Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opštini Mrkonjić Grad na podršci, te se nadaju daljoj budućoj saradnji.

 

Podeli: