00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

19. July, 2019.

Održan prvi sastanak upravnog odbora klastera „Krajina“

Nikolina Jurić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi  pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istakla je da su danas dogovorene naredne aktivnosti.

„Važno je da vidimo sa čim raspolažemo, kojim proizvodima i kapacitetima. Ovo je prvi sastanak, a planirano je još radnih sastanaka do samog donošenja Akcionog plana, koji će se raditi za naredne tri godine“, navela je Jurićeva.

Vlasnik firme „Prirodno bilje Banja Luka“, Nebojša Kusturić član je Upravnog odbora, a naveo je da se treba raditi na brendiranju, te da je udruživanje jako važno u poljoprivredi.

 „Potencijal ovih krajeva je ogroman,  ali mali proizvođači sami ne mogu da urade ništa puno. Jedna od planiranih aktivnosti je da organizujemo prema struci, te da se napravi spisak proizvoda prema tendencijama teritorijalnih brendova“, rekao je Kusturić.

Da podsjetimo, osnivačka skupština klastera „Krajina“ je održana proši petak u Šipovu, a uključeni su predstavnici svih sektora iz 12 opština Područne jedinice Banjaluka. Klaster je organizovan uz  pomoć IFAD projekta "Smanjenje siromaštva na selu", a u njega su  uključena preduzeća, zadruge, udruženja, predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga Ministarstva i predstavnici Poljoprivrednog fakulteta.

Share: