00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

16. July, 2019.

Održan četvrti sastanak Savjeta za zapošljavanje

Goran Todorović, direktor Agencija za privredni razvoj rekao je da su na sastanku  odredili prioritete i ciljeve koji treba da dovedu  do povećanja ili održavanja kontinuiteta zaposlenosti u Mrkonjić Gradu kao i programe i mjere koje će dovesti do realizacije tih ciljeva.
„Same mjere su bazirane prije svega na podsticajnim programima opštine, kao i programima koje finansira i sprovodi Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Ove godine smo planirali da se na taj način zaposli najmanje 100 novih radnika i ja se nadam da ćemo  uspjeti da ostvarimo taj cilj“, istakao je Todorović.

Putem podsticajnog Programa Opštine Mrkonjić Grad i Zavoda za zapošljavanje, u 2018 godini utrošeno je ukupno 402.925,44 KM za zapošljavanje 76 lica, što pokazuje da je Akcioni plan realizovan 88,37%.

 Zadaci Savjeta za zapošljavanje su  da inicira i koordinira proces izrade lokalne politike zapošljavanja, kreira akcioni plan zapošljavanja, učestvuje u izradi pojedinačnih operativnih planova (programa/projekata) u saglasnosti sa Akcionim planom zapošljavanja i Akcionim planovima zapošljavanja Vlade Republike Srpske, prati ostvarivanje akcionog plana i pojedinih projekata/programa za zapošljavanje

Share: