00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

08. May, 2019.

Potpisivanje Aneksa broj 2. Ugovora o zakupu poslovnih prostorija i opreme

Predmet Aneksa ugovora su izmjene u osnovnom Ugovoru o zakupu poslovnih prostorija i opreme u poslovnoj zgradi zakupodavca u Mrkonjić Gradu, a po ovom Aneksu ugovora zakup prostorija se zaključuje na period od 5 (pet) godina, počevši od dana 01.06.2019. godine do 01.06.2024. godine. 

Zakupac prima u zakup poslovne prostorije (jedna proizvodna hala površine 663m², krojačnice 244m² i kancelarije 43m²) sa opremom (prema specifikaciji primarnih mašina-53, sekundarnih mašina-56), a koje se nalaze na parceli ukupne površine od 950m², kojima raspolaže i upravlja zakupodavac.

Načelnica opštine Divna Aničić istakla je da je ovo jedinstven primjer ovakve fabrike u regionu, fabrika koja je poslije privatizacije spašena. „Vlada Republike Srpske fabriku je otkupila i predala u vlasništvo opštine Mrkonjić Grad. Jedna smo od rijetkih opština koja ima fabriku u svom vlasništvu, a trenutno u fabrici posluju tri privredna subjekta i to je jako veliki uspjeh i ponosni smo na to što smo uspjeli da zadržimo tu djelatnost, koja je u ovoj fabrici bila i prije zastupljena. Iskreno se nadam da će veoma povoljnim zakupom  omogućiti privrednim subjektima da u budućnosti povećavaju broj radnika“, navela je Aničićeva.

Direktorica „MAK-MLADOST“ d.o.o. Valentina Jovanova Peševska rekla je da trenutno imaju oko 60 radnika, s tim da se radi na povećanju kapaciteta za još 50-60 radnih mjesta. „Nadamo se da će neko od mlađe generacije koja završava školu  pronaći interes i početi raditi tu. Posla ima dovoljno, imamo ugovore koji su planirani do kraja godine tako da se kapacitet može i povećati, uporedo sa povećanjem  radne snage. Najviše radimo za inostrano tržište“, istakla je Valentina.

Radnica preduzeća Nevena Baneka kaže kako je već tri godine zaposlena, da su uslovi dobri i da preporučuje svim mladima koji su u potrazi za zaposlenjem da dođu i rade u ovom preduzeću.

Share: