00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. April, 2019.

U Beogradu prezentovani investicioni potencijali Mrkonjić Grada

U prostorijama beogradskog Sava centra predstavljeni su investicioni potencijali opštine Mrkonjić Grad potencijalnim investitorima. Načelnica opštine Divna Aničić i predsjednik Skupštine opštine Milenko Milekić prisutnima su prikazali sve ekonomske, privredne, kulturne i turističke potencijale i resurse opštine.

 

Načelnica opštine pažnju je skrenula na industrijsku zonu „Podbrdo“. „Dosta parcela smo već prodali, čekamo da počne da se gradi. Opština je investitorima obezbijedila svu potrebnu infrastrukturu, odnosno vodosnadbijevanje, kanalizaciju i električnu energiju. Što se turizma tiče, moram navesti da Mrkonjić Grad nikad nije živio od turizma. Imamo Balkanu, koja je naš najveći prirodi dragulj, koji tek treba da oživi i koji može da ponudi dosta toga tokom cijele godine“, istakla je Aničićeva.

Milenko Milekić, predsjednik Skupštine opštine, prisutnima je prikazao prirodne, geografske, demografske, privredne i resursne mogućnosti opštine. Prikazana su i dva video snimka opštine i starog grada Prizrenca. Takođe, govorilo se o ključnim  kapitalnim investicijama, postojećim domaćim i stranim privrednim subjektima.

Ova prezentacija organizovana je u sklopu 37. večeri Mrkonjićana, koje tradicionalno organizuje Udruženje Mrkonjićana u Beogradu.

Share: