00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

29. March, 2019.

Udruženje žena ''Naša žena'' dobilo pogon za proizvodnju sira

Udruženje žena ''Naša žena'' iz Podrašnice dobilo je pogon za proizvodnju sira, u vrijednosti od 21.862,88KM. Projekat je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede IFAD i Opština Mrkonjić Grad.

Goran Todorović, dirktor Agencije za privredni razvoj rekao je da je ovo jedan od projekata koji se realizuje preko međunarodnog IFAD programa na području opštine.

''Kapacitet sirare je 200 litara mlijeka dnevno, od čega može da se  proizvede oko 15 kilograma sira  u jednoj smeni. Naš cilj je da u narednom periodu taj sir dođe na tržište, kako bi kasnije nastavili njegovu zaštitu i brendiranje'', rekao je Todorović. On je dodao da je opština Mrkonjić Grad izdvojila i dodatnih 5.000 KM za adaptaciju prostorije u kojoj će biti smještena oprema za proizvodnju sira.

Borjana Janković, predsjednica Udruženja ''Naša žena'' zahvalila se opštini Mrkonjić Grad i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji su omogućili da se realizuje ovaj za njih važan projekat.

Share: