00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

21. March, 2019.

Školarci obilježili Svjetski dan poezije

Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ obilježili su 21.mart: Svjetski dan poezije, Dan šuma i početak proljeća, Svjetski dan osoba sa Daun sindromom i rođendan (1913. rođen je Ivan Goran Kovačić, pisac po kome škola nosi ime). Puno razloga za lijepa dešavanja i vrijedne Čitaliće- velike i male.

U 10 časova prvačići-čitalići zajedno sa svojim učiteljicama, direktoricom i bibliotekarkom ugostili su pjesnika i našeg sugrađanina Miroslava Čavića. Da su im se svidjele njegove pjesme pokazali su juče tako što su napamet govorili stihove iz njegove dvije zbirke pjesama za djecu "Prve iskre" i "Treba hteti decu razumeti". Imali su priliku da čuju i nove još neobjavljene pjesme. Svoje oduševljenje nisu krili kada im je pjesnik govorio stihove pjesme napisane po njima dobro poznatoj basni "Lisica i roda". Bili su slobodni da pjesnika pitaju kada je počeo da piše, da li je poezija njegov život i mnogo drugih pitanja koja samo mogu da smisle male glavice pune mašte. Neizmjerno se zahvaljujemo pjesniku Miru što nam je uljepšao dan i obećavamo da ga nećemo zaboraviti, da je prvo druženje bilo samo upoznavanje i da će ih biti još.

Isti dan, nešto kasnije, veliki čitalići imali su svoje dešavanje na temu: Srpski pjesnici u popularnoj muzici gdje su u društvu svoje predmetne nastavnice prvo govorili stihove J.Jovanovića Zmaja, A. Šantića, B. Radičevića, M. Rakića, a onda iste slušali u popularnoj muzici.

Share: