00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

14. December, 2016.

Promovisani projekti Omladinske banke

U Mrkonjić Gradu danas je promovisano sedam projekata neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti 38.455 KM koji su realizovani ove godine u okviru Omladinske banke.

Iznos od 17.385 KM obezbijeđen je kao doprinos grupa iz zajednice, a iznos od 19.490 KM iz Fonda Omladinske banke Mrkonjić Grad koji su zajednički obezbijedili opština Mrkonjić Grad i Fondacija "Mozaik".

Direktor programa Fondacije "Mozaik" Željko Pauković rekao je da sa opštinom Mrkonjić Grad uspješno sarađuju od 2008. godine i da će nastaviti sa tim, a fokus će biti podsticanje preduzetništva mladih i razvoj društvenih biznisa.

"Projekti koje smo podržali bili su inspiracija mladim ljudima, omogućili rješavanje problema u lokalnoj zajednici, uređenje igrališta, podsticanje kulturno-edukative i sportske aktivnosti", rekao je Pauković.

On je istakao da je Fondacija "Mozaik" u BiH, uspješno sarađujući sa 35 opština, do sada podržala 1.578 projekata mladih ukupne vrijednosti 5,7 miliona KM.

Šef Odsjeka za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu opštine Mrkonjić Grad Tijana Rađević Drljača rekla je da je u ovoj lokalnoj zajednici posredstvom Omladinske banke do sada realizovano 77 projekata vrijednosti oko 300.000 KM.

Vaspitačica u Vrtiću "Milja Đukanović" Slađana Komlenić kaže da su  oni realizovali projekat "Prostor za svako dijete" u okviru kojeg je uređena tv- sala vrtića koja će biti korištena za časove plesa, školu sporta, dramsku sekciju i lutkarske predstave. 

Share: