00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. December, 2016.

Predstavljen Plan zaštite od požara

U prostorijama opštine Mrkonjić Grad danas je održana prezentacija plana zaštite od požara kojoj su prisustvovali predstavnici javnih ustanova i preduzeća i predstavnici zajednica etažnih vlasnika.

Prisutnima plan je predstavio Milomir Bunijevac tehnički direkotr preduzeća ''Viz zaštita'', koje je izradilo plan, koji je rekao da su osnovni elementi plana  sagledavanje svih aspekata zaštite od požara kako makro  tako i mikro lokacojskih elemenata koji utiču na samu zaštitu od požara.

''Sagedali smo sva preduzeća i stanje hidrantske mreže, vodosnabdijevanja, analizirali smo stanje u pojedinim privrednim subjektima, u društvenim subjektima i na osnovu tog stanja donijeli smo zaključke i plan mjera koje treba da se provedu u narednih godinu dana'', rekao je Bunijevac.

Željko Laketić, starješina Vatrogasne jedinice Mrkonjić Grad istakao je da je riječ o veoma važnom dokumentu  koji je temelj kako za vatrogasce tako i za ostale subjekte i radne organizacije i ustanove koji egzistiraju na području opštine.

''Ovaj plan će biti od koristi za sve subjekte na području opštine, on će da definiše sve nedostatke po pitanju protivpožarne zaštite i da ukaže da se ti nedostatci u određenom vremenu rješavaju'', istakao je Laketić.

Načelnica odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Tijana Rađević Drljača je rekla da je u  cilju  unapređenje protivpožarne zaštite na području Opštine Mrkonjić Grad u zadnjih godinu dana iz budžeta opštine i sredstava Vlade Republike Srpske i Vatrogasnog saveza RS izdvojeno je oko 500.000 KM.

''Nabavljeno je novo vatrogasno vozilo zajedno sa Vatrogasnim savezom RS i iz Finansijskog mehanizma Vlade RS finansirana je rekonstrukcija Vatrogasnog doma i izrađen je i Plan zaštite od požara u opštini Mrkonjić Grad, koji predstavlja polaznu osnovu kako za prevenciju tako i zaštitu kako pravnih lica tako i pojednica od požara'', rekla je Rađević Dreljača.

 

Share: