00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

15. November, 2016.

Privredna komora snima promotivnu emisiju o opštini Mrkonjić Grad dobitnici BFC certifikata

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske boravili su danas u Mrkonjić Gradu gdje su sa načelnicom opštine Divnom Aničić snimali kadrove za promotivnu emisiju u vezi sa projektima podrške koje sprovodi Privredna komora.

Portparol privredne komore RS Vladimir Blagijević rekao je da će jaedan od tih projekata, odnosno jedna cjelina unutar te emisije biće posvećena i BFC standardu.

''Obzirom da je Privredna komora tehnički sekretarijat za BFC standard u Republici Srpskoj uradićemo promotivne priče o pet opština i gradova koji su ispunili uslove da dobiju ovaj certifikat'', kazao je Blagojević, dodajući da se radi o gradovima Banjaluka, Prijedor i Bijeljina, te opštinama Teslić i Mrkonjić Grad.

 Blagojević je rekao da će se priča odnositi i  na preduzeća koja posluju u ovim lokalnim zajednicama.

''Sve ovo radimo u cilju što boljeg i pozitivnijeg predstavljanja ovih lokalnih zajednica potencijalnim investitorima, ali i stranim donatorima kako bi u narednom periodu na neki način obezbijedili sredstva za implementaciju ovog projekta'', istakao je Blagojević..

Načelnica Divna Aničić rekla je da je Opština Mrkonjić Grad,  ispunila je sve  kriterije Programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi prema zahtjevima BFC SEE standarda, i ostvarila je ukupnu ocjenu u iznosu od 84,0 od maksimalnih 100 poena.

Opštini Mrkonjić Grad  BFC certifikat je svečano uručen 9. maja 2016. godine u Podgorici, u okviru Četvrtog regionalnog kongresa „Povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi''.

Share: