00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

10. November, 2016.

Predstavnici opštine Mrkonjić Grad boravili u posjeti Puli radi preuzimnja iskustava u vezi sa sistemom upravljanja imovinom

Predstavnici opštine Mrkonjić Grad boravili su u Puli kako bi se upoznali s rezultatima uspostavlja projekta integrisanog sistema upravljanja imovinom, kojeg je Grad Pula uveo u svoje poslovanje uz stručnu podršku kompanije „Libusoft Ciciom“ d.o.o.

Uz predstavnike opštine Mrkonjić Grad u posjeti Puli radi preuzimanja iskustava u vezi sa projektom sistema upravljanja imovinom boravili su i predstavnici Grada Banja Luka, i opština Novo Sarajevo, Gradiška, i Novi Grad.

Tokom prijema i prezentacije u Gradskoj upravi Pule, zamjenik gradonačelnika tog grada Elena Puh Belci kazala je kako je Pula ovim projektom nastavila nadograđivati sistem koji na jedan efikasniji način omogućava sistematizovano upravljanje gradskom imovinom. Dodala je da je riječ o sveobuhvatnom sistemu koji na jednom mjestu objedinjava sve podatke o gradskoj imovini i čini ih dostupnim svim korisnicima. 
Ovom prilikom predstavljena je primjena sistema upravljanja imovinom u Puli.

O samoj implementaciji sistema govorio je koordinator projekta Robert Stemberger koji je rekao da su  jedinstvenu bazu podataka započeli graditi tako što su osnovali Predstavništvo za provođenje projekta. ''Od februara 2015. kada je započeto sa projektom do njegovog završetka održano je devet radionica, odrađena je obuka radnika za rad na programskim rješenjima Registra nekretnina i GIS-a, izvršena je klasifikacija i inventarizacija, te procjena vrijednosti imovine, unijeto je 6.199 jedinica imovine te su dodatno konvertirani podaci o zemljištu za 5.729 zajednica imovine'', objasnio je Stemberger i istakao kako je time postignut i premašen cilj unosa trećine procijenjenog broja jedinica imovine. Takođe je formiran Integrisani sistem upravljanja imovinom koji se sastoji od međusobno povezanog Registra nekretnina klasifikovanog po vrstama imovine i Geografsko informacionog sistema (GIS), u koji su dodatno uvršteni vodovi, adresni model, digitalni katastarski plan i prostorno planska dokumentacija iz GUP-a.

Predstavnici „Libusoft Ciciom“ d.o.o. Rade Ignjatović i Mladen Kolarek izrazili su zahvalili na dobroj saradnji i koordinaciji te podršci cijele uprave Grada Pula.

Share: