00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

29. September, 2016.

Promocija projekata Omladinske banke Mrkonjić Grad

Omladinska banka Mrkonjić Grad i ove godine uspješno je realizovala sve projekte neformalnih grupa mladih s područja opštine, a na Trgu kralja Petra I Karađorđrvića organizovana je i promocija rezultata projekata.

U 2016. godini odobreno je sedam projekata koji su uspješno realizovani. Njihova ukupna vrijednost iznosi 38.459KM. od toga je iz fonda Omladinske banke Mrkonjić Grad18.969 KM i riječ je o zajedničkim sredstvima opštine Mrkonjić Grad – 12.000KM i Fondacije Mozaik 6.969 KM.

Neformalne grupe mladih su obezbijedile ukupno  19.490KM.

Načelnica odjeljenja za društvene djelatnosti Tijana Rađević Drljača rekla je da opština Mrkonjić Grad već devet godina uspješno sarađuje sa mladima i realizuje projekte Omladinske banke.

''Velika vrijednost ovih projekta  u tome što ih pišu mladi koji prepoznaju probleme mladih i što ih oni i realizuju i odobravaju. Do sada je ukupno realizovano 77 projekata vrijednosti oko 300.000KM '', rekla je Rađević Drljača.

Ona je dodala da će se dans predstaviti dva vrlo značajna projekta ''Zemlja nedođija'' koji je realizovala neformala grupa mladih vaspitača i koji će koristiti svoj djeci ovog grada i projekat ''Nošnjom do očuvanja tradicije'', koji su realizovali mladi iz KUD ''Petra Kočić''.

Danijela Antić , članica neformalne frupa mladih vaspitača koja je realizovala projekat ''Zemlja Nedođija'' kazala je da je njihov cilj bio da djeci obogate djetinjstvo.

''Projekat smo realizovali kako bi se djeca što više izvodila napolje, da se više druže, jer danas sve više djece provodi vrijeme u kući za kompjutereom'', rekla je Antićka.

Željko Pauković, direktor programa Fondacije Mozaik, kazao je da se ovi projekti realizuju s ciljem da mladima i djeci bude bolje.

''Madi kroz svoje projekte mogu da naprave ovu zajednicu još boljom, sretnijom i uspješnijom'', istakao je Pauković.

Program Omladinske banke za cilj ima da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladi.

Realizovani projekti u 2016. Godini su –Edukacija i zadržavanje mladih, Prostor za svako dijete, Zemlja Nedođija, Omladinska zadruga Mrkonjić Grad, Jabuka i igara, Nošnjom do očuvanja tradicije i Adaptacija sportskog igrališta.

Share: