00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

13. September, 2016.

Načelnica Divna Aničić potpisala više ugovora za podršku privrednom razvoju

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je danas sa šest nezaposlenih lica ugovor o podsticaju njihovog samozapošljavanja, za šta će opština izdvojiti 30.000 KM.

Riječ je uglavnom o mlađim osobama, koje će dobiti po 5.000 maraka bespovratnih sredstava, a baviće se različitim djelatnostima.

Aničićeva je naglasila da je značajno što će na evidenciji Zavoda za zapošljavanje biti šest lica manje.

"Mi smo od 2005. godine do danas potpisali 67 ugovora o samozapošljavanju nezaposlenih lica, a za te namjene je iz budžeta izdvojeno oko 250.000 KM", rekla je Aničićeva.

Dragan Šunkić kaže da će mu dobijena sredstva dobro doći, jer će ih uložiti u nabavku alata.

"Otvoriću auto-električarsku radnju i od dobijenog novca ću nabaviti dio alata, a uplaćivaću sebi i penziono i zdravstveno osiguranje", rekao je Šunkić.

Aničićeva je takođe potpisala i jedan ugovor o mikrokreditiranju, gdje je pekari "Aničić" odobreno 50.000 KM kredita sa kamatnom stopom od 3,20 odsto, od čega će opština položiti depozit u iznosu 14.286 KM.

Potpisana su i dva ugovora za sufinansiranje pripreme i sertifikacije u drvopreradi, gdje opština učestvuje sa 25 odsto u ukupnim troškovima, odnosno sa 1.482 KM.

Osim sa privrednicima, Aničićeva je potpisala i sedam ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima za instaliranje zatvorenog sistema za mužu u vrijednosti 21.000 KM.

Opština Mrkonjić Grad u budžetu za 2016. godinu izdvojila je 400.000 KM za realizaciju Programa za podsticaj privrednog razvoja opštine koji se realizuje putem Agencije za privredni razvoj.

Ugovore o dodjeli sredstava za podsticaj samozapošljavanja potpisali su: Desanka Pešević, Željko Simić, Dragan Šunkić, Mile Tica, Nemanja Cvijić i Siniša Ćirković.

Ugovore za sufinansiranje pripreme i sertifikacije u drvopreradi potpisana su sa preduzećima 'Bjelajac promet'' i ''Lipa''.

Ugovora za instaliranje zatvorenog sistema za mužu potpisali su Biljana Rudić, Miroslav Ćulum, Vesna Stupar, Dragoljub Vidarić, Milan Todorović, Dalibor Eremija i Stojanka Cvijić.

Share: