00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

06. September, 2018.

Potpisan ugovor za izgradnju vodovoda u Podgoriji

U opštini Mrkonjić Gradu danas je potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u selu Podgorja, koje još nema vodu za piće, a opština će za ovaj projekat izdvojiti oko 83.000 KM.

Riječ je o vodovodnoj mreži dužine 8,6 kilometara, a ugovor su potpisali predstavnici opštine Mrkonjić Grad sa direktorom preduzeća "MG mind" Radomirom Zeljkovićem.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za izgradnju grada i upravljanja imovinom Damir Sladojević kaže da je riječ o naselju koje do sada nije imalo vodu za piće, te da će projekat biti realizovan uz pomoć mještana, koji će iskopati kanale za polaganje cijevi.

"Imamo osam krakova zaseoka koji će biti priključeni na taj primarni vodovod. Sa ovim projektom riješićemo problem vodosnabdijevanja Podgorja vodom za piće", dodao je Sladojević.

Zeljković je rekao da je rok izgradnje 40 dana, te izrazio uvjerenje da će ova firma sve poslove završiti u dogovorenom roku.

"Siguran sam da ćemo naš dio posla i obaveza ispuniti u dogovorenom roku ako vrijeme dozvoli. Takođe, mnogo zavisi i od mještana, pošto oni kopaju primarnu mrežu, a naši su svi ostali građevinski radovi", dodao je Zeljković.

Share: