00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

30. August, 2016.

Održano predavanje o osteoporozi

Načelnica službe za prijem, dijagnostiku i terapiju u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'dr Miroslav Zotović' prim.mr.sc.med.dr Vera Aksentić održala je danas u Mrkonjić Gradu predavanje na temu "Osteoporoza, tiha epidemija XXI vijeka", bolesti koja je svrstana u jedna od najčešćih oboljenja današnjice.

Nekoliko desetina građana sa velikom pažnjom slušalo je o ovoj bolesti, koja ne boli, javlja se tiho, uglavnom u starijoj životnoj dobi i to češće kod žena nego kod muškaraca.

Doktorica Aksentić je rekla da je prisutne upoznala o problemima osteoporoze, o značaju posljedica, značaju prevencije, rane dijagnoze i pravovremenog liječenja.

''Osteoporoza je jedna od najmasovnijih nezaraznih bolesti 21. vijeka, najčešće nijema, odnosno tihi kradljivac naših kostiju sve do momenta dok ne nastupi prelom'', rekla je Aksentićka.  Dodajući da je značaj ukazati na značaj prevencije koja počinje od najranijeg djetinjstva i praktično traje cijeli život.

Prije predavanja doktoricu Aksentić primila je u svom kabinetu načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić. Predavanje je održano u  organizaciji Udruženja žena Mrkonjić Grad.

  

Share: