00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

03. March, 2017.

ZLATNI AFORIZAM – ZLATNI (O)SMIJEH

Klub umjetničkih duša raspisao je XVI Međunarodni konkurs humora i satire povodom Prvog aprila - 'Dana šale i zbilje', na temu: 'PRIPREMA MIŠLjENjA ZA ....'

Pozivamo sve građane koji vole da gledaju satiri u oči, da se odazovu na konkurs kroz sve dozvoljene oblike pismenog satiranisanja.

 Aforističari će biti nagrađeni za aforizme, satirične priče i pjesme, epigrame, akrostih, bajke, basne i viceve na zadatu temu.

 

Uslovi konkursa:

1.     - Tekst mora biti originalan i vezan za temu, može i objavljen.

2.    - Tekst može biti napisan na svim jezicima Balkana ili Helma bez obzira na vrstu pisaljke, boju i veličinu papira.

3.     - Tekst kucati isključivo u Wordu, font Times New Roman, veličina 12.

4.   - Broj radova je ograničen i to: - do 20 aforizama, do 3 pjesme i priče, do 10 epigrama, do 3 akrostiha, do 3 bajke, basne i do 20 viceva.

5.     - Svaka kategorija se nagrađuje sa Diplomom ( nosioci pojedinih nagrada ) da se niko ne uvrijedi.

6.     - Rok slanja tekstova je 25.03.2017. god.

7.    -Tekst mora biti potpisan sa šifrom bez obzira da li se šalje klasičnom ili elektronskom poštom, a uz tekst dostaviti lične podatke (kućna adresa, broj telefona, e-mail, kraća biografija) jer se bira i najoriginalnija šifra.

8.     - Radove slati isključivo putem interneta na e-mail adresu: klubum@teol.net, ili ako niste u ljubavi sa internetom putem pošte: Klub umjetničkih duša, Milana Budimira 140, 70260 Mrkonjić Grad (troškovi na Vaš račun).

9.    - Rezultati konkursa biće javno objavljeni 31.03.2017. god. na večeri ( bez večere) humora i satire.

         - Autori ustupaju pravo na objavljivanje njihovog teksta u zajedničkom Zborniku povodom 16-est godina konkursa humora i satire koji će biti objavljen u elektronskom obliku.

Share: