00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

04. February, 2024.

SNjEŽANA PISARIĆ NAJBOLjI SPORTISTA OPŠTINE U PROŠLOJ GODINI

Za najboljeg sportistu opštine Mrkonjić Grad u 2023. godini proglašena je atletičarka Snježana Pisarić, član Atletskog kluba "Maraton" iz Brčkog.

Drugo mjesto pripalo je fudbaleru "Slobode" Predragu Zekanoviću, dok je na trećem mjestu košarkaš kluba "Mladost" Đorđe Aleksić.

Pisarićeva, koja je jedna od najboljih maratonki u Republici Srpskoj i BiH, rekla je novinarima nakon večerašnjeg proglašenja najboljeg sportiste, da joj je ova nagrada najvažnija i najdraža.

Ona je zahvalila opštini i žiriju za dobijenu nagradu ali i svom kolektivu i porodici koji joj daju podršku i imaju razumijevanja.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević ističe da oni vode računa o svojim sportistima i sportskim kolektivima, te da su za sve obezbijedili nagrade.

Titula najuspješnijeg sportskog kolektiva u prošloj godini pripala je Košarkaškom klubu "Mladost".

Najperspektivniji mladi sportisti su član ŽOK "Balkana" Eva Roljić, odbojkaš ŠO "Smeč" Vukašin Tomić, fudbaler Dušan Travar, košarkaš Dejan Vučenović, član kik-boks kluba "Tigar" Lazar Radmilo, džudista džudo kluba "Atos" Dario Gašić, te članovi Stonoteniskog kluba "Mimoza" Marija Marković i Saša Kostić.

Posthumno su dodjeljena priznanja za istaknute sportske radnike Miladinu Rmušu i Goranu Ljuboji.

Za najbolje sportiste obezbijeđene su diplome, pehari i novčane nagrade.

Proglašenje najboljeg sportiste opštine Mrkonjić Grad je jedna u nizu manifestacija koje se organizuju u okviru obilježavanja 4. februara - Dana opštine.

Share: