00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Vijesti

22. april, 2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Mrkonjić Gradu

 Predstavnjeni su svi projekti koji su realizovani kroz sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede -projekat Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), Opštine Mrkonjić Grad, te samih korisnika. Projektom razvoja ruralnog poslovanja omogućeno je kvalitetnije i brže djelovanje u poljoprivrednoj djelatnosti, čiji su  korisnici proizvođači mlijeka, pčelari,  stočari.

Načelnica opštine, Divna Aničić, pozdravila je ministra Pašalića i  poželila mu dobrodošlicu u našu opštinu. „Htjeli smo da Vaš prvi dolazak kao ministra, bude u znaku poljoprivrede, pa smo se trudili da Vam napravimo lijep doček. U Mrkonjić Gradu svi već znaju šta je IFAD projekat, preko koga je su u Mrkonjić Grad došla ogromna sredstva. Hvala Ministarstvu i  hvala vama poljoprivrednicima što ste se udružili“, istakla je načelnica u svom govoru. 

„Oko milion i sto hiljada konvertibilnih maraka došlo je u opštinu preko IFAD projekta, kroz raznu opremu, pogone, sušare, steone junice, infrastrukturne projekte, vodovod. Zajedno smo realizovali sve ove projekte, a poljoprivrednici da se nisu udružili,  ne bi dobili sve ovo“, istakla je Aničićeva.

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rekao je da je ovo dobar primjer kako se sredstva mogu dobro iskoristiti. „Ukoliko se poljoprivrednici dobro organizuju, mi smo tu da im pomognemo. Nećemo stati na ovome, a imamo odličnu dugogodišnju saradnju sa Opštinom Mrkonjić Grad, gdje imamo i stalnog savjetnika, jer nam je cilj i da obučimo korisnike“, rekao je Pašalić.

Poljoprivrednik  Borislav Rudić zahvalio se Opštini Mrkonjić Grad i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  na podršci. „Imam preko 20 grla, plan je da  proširujem farmu, jer od toga živim“, istakao je Rudić.

Podeli: