00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

22. април, 2019.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Мркоњић Граду

 Представњени су сви пројекти који су реализовани кроз средства Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде -пројекат Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД), Општине Мркоњић Град, те самих корисника. Пројектом развоја руралног пословања омогућенo је квалитетније и брже дјеловање у пољопривредној дјелатности, чији су  корисници произвођачи млијека, пчелари,  сточари.

Начелница општине, Дивна Аничић, поздравила је министра Пашалића и  пожелила му добродошлицу у нашу општину. „Хтјели смо да Ваш први долазак као министра, буде у знаку пољопривреде, па смо се трудили да Вам направимо лијеп дочек. У Мркоњић Граду сви већ знају шта је ИФАД пројекат, преко кога је су у Мркоњић Град дошла огромна средства. Хвала Министарству и  хвала вама пољопривредницима што сте се удружили“, истакла је начелница у свом говору. 

„Око милион и сто хиљада конвертибилних марака дошло је у општину преко ИФАД пројекта, кроз разну опрему, погоне, сушаре, стеоне јунице, инфраструктурне пројекте, водовод. Заједно смо реализовали све ове пројекте, а пољопривредници да се нису удружили,  не би добили све ово“, истакла је Аничићева.

Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, рекао је да је ово добар примјер како се средства могу добро искористити. „Уколико се пољопривредници добро организују, ми смо ту да им помогнемо. Нећемо стати на овоме, а имамо одличну дугогодишњу сарадњу са Општином Мркоњић Град, гдје имамо и сталног савјетника, јер нам је циљ и да обучимо кориснике“, рекао је Пашалић.

Пољопривредник  Борислав Рудић захвалио се Општини Мркоњић Град и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде  на подршци. „Имам преко 20 грла, план је да  проширујем фарму, јер од тога живим“, истакао је Рудић.

Подели: